Novo izdanje igrice MLB The Show je objavljeno danas za Playstation, Xbox i Nintendo Switch konzole. Kao i svake godine novo izdanje donosi i nove stvari, naravno – ažurirane rostere  i druga poboljšanja. Na omotu je šortstop, i zvezda, Majami Marlinsa Džez Čizholm Junior. 

Gameplay (igra)

San Diego studio u zvaničnom tekstu navodi da su poradili na poboljšanjima kada su u pitanju veštine igrača, pogotovo u vezi odbrane.   U novom izdanju ove igrice  bolje ocenjeni igrači će biti primetno bolji od nešto lošijih igrača. Lošiji će sporije da reaguju na udarenu lopticu, imaće lošije sposobnosti da izvedu neko hvatanje poput jump-catch-a ili spin-o-rame u infildu… Pored ovoga, radilo se i na interfejsu za bacanje, na kompetitivnom načinu igranja kao i na novim animacijama  – u izdanje ’23 dodato je preko 5000!

Nove legende

U Diamond Dynasty dodate su brojne legende bejzbola poput Dereka Džitera, Marka Mekgvajera, Dejvida Rajta, Semija Sose i mnogih drugih, iz različtih era.

Skenirano lice (MLB The Show Face Scan)

Ako igrate RTTS (Road to the Show) ili bilo šta drugo gde je moguće da napravite svog igrača onda ćete pomoću Android ili iOS aplikacije moći da svoj selfi upotrebite za lice igrača.

 Poboljšanja franšize

Za fanove franšize, dodata su određena poboljšanja.  Ističu se novi format plejofa i tzv. Ohtani pravilo.

“Ohtani pravilo” je pravilo po kojem igrač koji je bacač može da se nalazi i na DH poziciji, i da na njoj ostane i nakon što je zamenjen na mestu bacača.  Pre ovog pravila, tim bi morao da se odrekne DH pozicije ukoliko želi da ima bacača na udaranju – što znači da bi nakon zamene npr. Ohtanija svi naredni bacači išli na udaranje (a i Ohtani ne bi više mogao da bude udarač – što bi bio mnogo veći problem).

Poboljšani su neki detalji vezani za finansije (poput CBA promena, takse za luksuz, balansa poreza itd). Takođe, očekujte novo iskustvo tokom MLB drafta i sistem skautinga za amaterski nivo.

Diamond Dynasty

Tema ovogodišnjeg Diamond Dynasty-ja su kapiteni. Tako da je ove godine sve vezano za jedinstvo tima, pa su vraćeni  “Team Affinity” programi za sve klubove.  Takođe, biće dostupne i World Baseball Classic uniforme reprezentacija, kao i igrači sa ovog takmičenja.

Priče iz Negro liga deo MLB The Show-a

U saradnji sa muzejom “Negro lige”, porodicama igrača, i predsednikom muzeja “Negro lige” – Bobom Kendrikom, San Dijego Studio je  u MLB The Show ’23 uključio Negro lige kroz mod “Storylines”. U ovom modu, Bob Kendrik će kao narator da ispriča priče osam igrača iz Negro ligi. S obzirom da je u pitanju višegodišnja saradnja – radi se o tek prvoj sezoni.