Bejzbol stadioni, pogotovo MLB, imaju posebne karakteristike. Infild je svugde isti, dok je autfild na svakom bejzbol stadionu priča za sebe. Najkonkretniji primer je Fenvej park u Bostonu koji ima veoma mali levi autfild. Kako bi se sprečio broj houm ranova u tom delu izgrađen je ogroman zid. Tek ako se taj zid prebaci postiže se houm ran, na toj strani. S druge strane, novi stadion Jenkisa ima (nešto) kraći desni autfild, u poređenju sa drugim stadionima, pa se tu često postižu “plitki” houm ranovi.

Bejzbol teren deli se na infild i autfild.

Infild je deo terena u kojem se nalaze baze i brdo za bacača (“maund”). U infildu se nalaze šest igrača odbrane: bacač, hvatač, prva baza, druga baza, treća baza i šortstop.

Autfild je deo terena u kojem se nalaze tri igrača odbrane – autfilderi. Nalazi se iza infilda.

Dimenzije

Rastojanje između baza – 27m.

Rastojanje od kućne baze do druge baze – 39m.

Rastojanje od bacačkog brda do kućne baze – 18m.

Rastojanje od stative u levom autfildu do kućne baze – minimalno 99m.

Rastojanje od  ograde u središnjem autfildu do kućne baze – minimalno 122m.

Rastojanje od stative u desnom autfildu do kućne baze – minimalno 99m.

* – zvanične MLB dimenzije izražene u metrima.

Sve iznad napisano je deo u kojem može da se igra, to se naziva fer (fair) teritorija. Faul (foul) teritorija je deo terena u kojem ne može da se igra i to je prostor iza linija koje kreću od kućne baze i nastavljaju se sve do ograde u levom i desnom autfildu. Takođe, na kraju tih linija nalaze se visoke stative koje takođe označavaju šta je “fer” teritorija. Te stative su veoma važne kako bi se odredilo da li je udaren houm ran ili ne. S obzrom da su linije sastavni deo terena, ukoliko loptica udari u stative autfilda –  houm ran se važi. Izutek za faul teritoriju je da u njoj može da se napravi aut. I ako je aut napravljen u faul teritoriji trkači stiču pravo da napreduju po bazama.

Kada je reč o houm ranovima, postoji i horizontalna žuta linija koja se prostire duž ograde. Neki stadioni ih imaju i one služe kako bi se odredilo da li je isti udaren. Na slici iznad možete da vidite kako ona izgleda.

Pravilo za ove linije je da ako loptica udari u liniju tj u žuti deo i pređe preko ograde (tj ne vrati se u autfild) – to je houm ran.  Ova linija postoji kao pomoć sudijama jer na nekim stadionima postoje duple ograde pa je nekad teško da se odredi koja ograda je zapravo udarena.

Kao što je napisano na početku, svaki MLB stadion ima nešto “svoje” pa postoje neka posebna pravila za svaki stadion.

Takođe, na nekim stadionima postoji i vertikalna žuta linija koja odvaja faul i fer teritoriju.