Embed from Getty Images

Teksas Rendžersi su novi MLB šampioni nakon što su pobedili Arizona Dajmondbekse 4-1 u  finalnoj seriji – World Series.

U, ispostaviće se, poslednjoj utakmici serije domaći bacač Zek Galen je imao sjajan nastup, čak je imao i no hitter do šeste izmene. Napad domaćina je, takođe, bio dobar ali nikako nisu mogli da pošalju trkače do kućne baze i da dođu do prednosti. Loše je počela sedma izmena za domaćina, prvo je Kori Siger upisao single i obrisao no hitter, zatim je i Evan Karter singlom došao do baze. Prvu bolju priliku na utakmici Teksas je i iskoristio jer je Mič Garver upisao singl i time omogućio Sigeru da sa druge postigne ran.

Imala je Arizona prilike i u nastavku, ali u devetoj izmeni Rendžersi rešavaju utakmicu.  Prvo je autfilder domaćeg tima Alek Tomas napravio je veliku grešku u autfildu (nije pokupio lopticu koja je išla ka njemu) i time je dozvolio Teksasu da postigne dva rana, a nakon toga je usledio i 2-run home run. Sigurno je da bi bez ove greške Dajmondbeksi imali čemu da se nadaju u tom poslednjem, devetom, napadu. Ali, daleko od toga da je ova greška presudila pobednika – i ove utakmice i ove serije.

Teksas je na brdu imao Nejtana Eovaldija koji se više puta našao u situaciji da ima “saobraćaj” na bazama (da ima više od jednog trkača na bazama), ali je uspeo da se odbrani svaki put.

Edolis Garsija koji je pokazao mnogo toga u ovom plejofu (pogotovo u ALCS protiv Hjustona) nije bio na terenu zbog povrede, ali su i bez njega gosti pokazali dosta i zasluženo osvojili titulu.

Zanimljivo je to da su Teksas Rendžersi ekipa koja je ovaj plejof počela u Wild Card seriji.

Šortstop Rendžersa Markus Semijen igrao je na svakoj utakmici ove sezone – na svih 179 (regularna sezona i plejof).