Njujork Metsi pobedili su 2:0 Njujork Jenkisi u kratkoj interligaškoj seriji (Subway Series) i time ih “počistili”. Navijači Metsa u ovom trenutku imaju mnogo razloga za slavlje. U ovoj seriji bacači Voker i Šerzer su odlično bacali i to protiv najboljeg tima na tabeli Američke lige.  Ni “palice” (napad) nisu bile loše iako se u prethodnoj seriji, sa San Dijegom, osetila mala kriza u napadu Metsa.  Lepa vest stigla je za Metse i pre same utakmice, glavni rival u diviziji – Atlanta Brejvs je upisao poraz od Filisa i time su Metsi noćas +1 GB na tabeli.

Metsi su prvu utakmicu pobedili 6-3. Na toj utakmici starter j bio Tihuan Voker i njegova linija bila je –  6 IP, 3 ER, 7 SO. Edvin Dijaz je upisao sejv. Dok su drugu pobedili 3-2,  walk-off pobedom u devetoj izmeni. Maks Šerzer je bio starter i njegova linija bila je  – 7 IP, 0 ER, 6 SO. Međutim, “pobeda” (win) se piše Setu Lugu koji je zatvorio utakmicu. Šerzer je izgubio “pobedu” jer su Jenkisi izjednačili (u osmoj izmeni) nakon što je on zamenjen.

Za Jenkise je prvu utakmicu otvorio Džordan Montgomeri (2.1 IP, 5 ER, 3 SO), a drugu Domingo Herman (4.2 IP, 2 ER, 7 SO).