Majami Marlinsi nisu plejof tim, i to se znalo još od početka sezone, ali trenutna loša forma se ne ogleda samo u porazima, već i u “mrtvom” napadu. Tim iz Majamija nije postigao ran trideset četiri izmene (tri utakmice i sedam  izmene). Poslednji poraz (noćas) od Teksas Rendžersa 8:0 je izazvao mnogo komentara, a frustracija se osetila i u konferenciji za novinare koju je imao menadžer Don Metingli nakon utakmice. Metingli je bio veoma kritičan prema svojim glavnim igračima, ali i prema strategiji franšize i kako je tim građen da ranove postiže na samo jedan način.

“Ako ‘veliki’ (u udaračkom redosledu) ne doprinose, ne idemo nikuda. “Imamo mnogo sličnih igrača.” “I to nisu igrači koji će da imaju visok prosek udaranja (avg) ili da trče.” “Verovatno imamo pet igrača koji ne trče u sastavu.”  “Postali smo letargični.” 

Dalje u intervjuu je rekao i da je glavni problem što se klub oslanja na “velike” udarce, i da se često nadaju dablovima i houm ranovima kako bi postigli ran.

Dodao je i da je problem sa ovakvim sastavom što ako protivnički bacač “uhvati ritam” i izbaci bar jednog koji je tog tipa, imaće uspeh i sa ostalim sličnim igračima.

Dobar napad jedne ekipe ima igrače koji će da nanižu nekoliko singlova, pa onda ti dablovi ili houm ranovi koje udare “power” udarači znače mnogo više.